Sociale situaties en overdenken..

Ik voel.

..dat werkt toch niet hé.. Ik schrijf deze post met (wat) verdriet en teleurstelling. Wat een leuke namiddag had ‘moeten’ zijn, werd voor mij een frustrerende situatie eindigend met schuldgevoel en zelfkritiek. Ik wil niet zagen, (want het gaat wel goed hoor met mij) maar ik wil wel eerlijk zijn. Ik sprak vandaag af met een goede vriendin. Een vriendin waarbij ik normaal gezien op mijn gemak ben. Met wie ik zoveel raakvlakken heb, dat we altijd moeite hebben om onze date af te sluiten. Vandaag was ik opgelucht om te vertrekken. En dat had niets met haar te maken, wel met mij. Ik kon maar niet op mijn gemak zitten. Ik was zelfbewust, kritisch over hoe ik misschien overkwam.. Als een soort vervelende scheidsrechter die het spel voortdurend onderbrak. Toen begon het zelfs te rommelen in mijn buik en fixeerde ik mij daarop. Om daar ook weer akward van te zijn. Kortom. Echt contact kwam er niet, want ik zat voortdurend in mijn hoofd. En dat doet mij pijn. Het doet me slecht voelen over mezelf (Hoe kom ik wel niet over?) en het doet mij vrezen dat mijn vriendin zal afhaken op onze vriendschap.

Heel eerlijk ben ik hier, en ook dat voelt een beetje eng.

Herkenbaar..? Of is het gewoon ik? 😉

2 gedachtes over “Sociale situaties en overdenken..

  1. Ik heb dat ook soms! Ik ben me soms ook zo bewust van mezelf dat ik heel awkward word en bijvoorbeeld ook mega snel een rood hoofd krijg, zelfs als ik gewoon iets super onnozel vertel. En dan vind ik het weer belachelijk dat ik rood word, focus ik me daar op en dan wordt dat ook alleen maar erger. En als je dan in gezelschap bent waarin mensen er iets van zeggen…
    Denk soms ook dat mijn vriendinnen me stom of raar vinden – is ook nog wel een overblijfsel uit mijn middelbareschooltijd hoor. Misschien moeten we daar gewoon eerlijk over zijn?

  2. Dat denk ik dus ook 😉 en er ons niet over schamen! Al is dat soms gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk 😊

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.