Ik wil.. 21 dagen lang ruimte maken voor leegte.

Ik voel.

Nou, dat klinkt aantrekkelijk??

Wacht, ik leg het uit. 🙂

Wie mij hier nu eventjes volgt, kon tussen de lijntjes door reeds lezen dat ik nogal zoekende ben. Newsflash, ik ben eigenlijk al 28,5 jaar zoekende. Vermeng een vleugje *betekenisvol in het leven willen staan* en *alles te serieus nemen* en *overdenken* en je krijgt het ideale recept voor iemand die altijd zoekende is. MAAR. Er is gelukkig een maar. Ik krijg de indruk dat ik de laatste tijd voor het eerst zoek in de juiste richting. Namelijk (tromgeroffel..): naar dat wat ik wil.

Waar zocht ik dan voorheen naar? Naar hoe ik het best kon verkrijgen wat anderen voor mij wilden. Niet bewust natuurlijk, dat zou nogal heel masochistisch zijn om dat bewust te blijven doen. Maar het is wel zo. Ik hield mij altijd bezig met wat anderen wilden, verwachtten, .. en maakte er mijn te bereiken ideaalbeeld van. Dat is niet zo gek, vele mensen doen dit. Ik heb het misschien gewoon een beetje te veel gedaan. Want nu weet ik niet meer zo goed wat ik wil.. Wat vind ik leuk? Wat past bij mij? Wat voelt goed? Dat is voor mij nogal flou.

Nu ik mij bewust ben van het herhalende patroon en daarom eindelijk de vraag stel ‘Wat wil ik?’, wil ik daar een antwoord op. Dat hoeft niet nu, dat hoeft niet groots te zijn, .. Maar ik wil er wel ruimte voor geven. Want voor mij is het momenteel zelfs moeilijk om te antwoorden op de vraag: ‘Wat vind jij echt leuk om te doen?’. Ik weet het niet.. Geef mij een lege dag en ik weet écht niet wat er zal gebeuren en of ik daadwerkelijk iets zal doen wat ik leuk vind. Maar dat is exact wat ik nu ga doen. Geen lege dagen vormen hé.. (baby in huis, weet je wel?). Maar wel de ‘lege’ momenten leeg houden..om te zien wat er komt. Ik heb het over mijn dagelijks momentjes van vrije tijd die ik kan invullen precies zoals ik het wil. Normaal vul ik die redelijk snel. Voornamelijk met het *hier komt het verdoken masochistisch kantje* luisteren naar verhalen en stemmen van anderen. Door het lezen over hoe anderen het leven aanpakken (blogs, youtube) of vinden hoe je het moet aanpakken (zelfhulpboeken, TED-talks). 😉 Om ruimte te maken voor mijn stem, moet ik andere stemmen eventjes bannen.

Goed, dit ‘experiment’ klinkt nog steeds wat vaag (understatement), maar ik denk dat een experiment waarbij het doel ‘ontdekken’ is een vaag vertrekpunt dient te hebben.. Ik hoop dat het voor mij even succesvol is als mijn vorig vaag experiment. Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.