Ik wil: 21 dagen lang vrije tijd offline spenderen.

Say what? 🙂

Oké, dit vraagt om wat uitleg.

Misschien las je mijn vorige post over mijn 21-dagen-lang-voelen uitdaging, misschien ook niet? In ieder geval komt deze uitdaging voort uit de vorige. Ik merkte namelijk dat ik door die uitdaging automatisch meer offline bezig was met (leuke) dingen. Het voelde zo goed, dat ik er meteen een nieuwe uitdaging van wilde maken: 21-dagen-lang-offline-vrije-tijd (bah, zo’n lange titel zeg).

Waarom? (What is your ‘why?’ zouden de famous youtubers zeggen.)

Ik merkte dat ik in het algemeen meer tijd had, ik merkte dat ik meer oplaadde van offline vrije tijd, ik merkte dat ik rustiger was, … Komt dat allemaal door dat offline bezig zijn? Maybe not, maar ik denk voor een groot deel wel. Ik wil het in ieder geval vasthouden, dus ik verleng wat goed was van de vorige uitdaging. 😉

En hoe dan?

Ja daar moest ik even over nadenken, want ik blog wel hé. 🙂 Voor de duidelijkheid: het is niet de bedoeling dat ik fulltime offline ga. Ik moet mijn mails lezen, ik wil bloggen, ik wil andere blogs lezen.. En het is al zeker niet de bedoeling dat ik mezelf iets beperk of opleg. Het is iets dat ik wil proberen om te zien wat het geeft en omdat ik vermoed dat ik er iets aan zal hebben. Mijn idee is dus om vanaf 18u niet meer online te gaan.

Wat valt onder online?

 • Blogs lezen.
 • Mijn blog bewerken.
 • Youtube.
 • Tv en Netflix (laat ik sowieso vaak achterwege).
 • Sociale media (ik heb al langer geen sociale media meer dus dit moet lukken hehe).
 • Internet in het algemeen. In het bijzonder: de VDAB-site.
 • Mails. Uitroepteken. !!!
 • Vinted. UITROEPTEKEN. 🙂

Wat valt onder offline?

 • Spotify.
 • Knuffelen.
 • Lezen.
 • Schrijven (in mijn notitieboek).
 • Fotograferen.
 • Tekenen.
 • Huishouden.
 • Tuinieren/plantjes verzorgen.
 • Sporten
 • ….

Wens me geluk.. over 21 dagen laat ik weten hoe dit was! 🙂

6 gedachten over “Ik wil: 21 dagen lang vrije tijd offline spenderen.

 1. Haha Vinted, ja wel daar zou ik ook wel wat minder tijd op moeten besteden 😀 Toffe uitdaging. Ik zit er ook aan te denken om zoiets te doen. Al zou ik mijn blog niet onder het online deel indelen omdat ik daar wel veel energie uit haal. Maar ik zou het wel wat meer beperken qua tijd. Geen drie uur aan een stuk prullen maar bijvoorbeeld 1 uurtje doorwerken en dan stoppen. Ik denk er eens over na, misschien binnenkort ook zo’n soort post van mij!

 2. Dat klinkt eigenlijk echt heel bevrijdend om eens wat meer offline te zijn. Ikzelf probeer hier dikwijls wat schermvrije avonden te introduceren, maar meestal falen we daar toch wel in.. Nu probeer ik om een halfuurtje voor ik ga slapen iets te lezen, voor mij is dat al een schappelijker begin. Ik ben benieuwd hoe het je zal lukken!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.