Experiment: 21 dagen lang voelen.

Ik voel.

Voelen zeg je? Doen we dat dan sowieso niet?

Nee. Althans ik niet, queen of ratio. 😉

Ik ga momenteel doorheen een stresserende periode met veel onzekerheden. Ik haak dan vast aan controleren. Ik merk het de laatste tijd in hoe ik omga met bv. voeding, slaap, alcohol, .. Ik leg mezelf meer op. Ik merk het in het meer lezen van blogs/verhalen van anderen/non-fictie boeken (misschien vind ik daar antwoorden?). Ik merk het in mijn omgang met anderen: er ligt een beschermlaag op. Ik ben een beetje verder weg.

De beschermlaag is niet enkel naar anderen gericht. De laag ligt ook bovenop mijn gevoel. Hoewel mijn lichaam spreekt (hoofdpijn, vermoeidheid, nek- en schouderpijn, darmklachten, minder focus), lijk ik niet te voelen.

En dus wil ik, net nu, acties inzetten waarvan ik weet dat ze iets in mijn lichaam raken. Ik wil voelen. Ik wil iets zetten tegenover het al te veel controleren, rationaliseren, analyseren en verdwijnen onder mijn beschermlaag.

Ik ‘voel’ door bijvoorbeeld muziek te beluisteren. Ik ‘voel’ door bijvoorbeeld te sporten. Niet sporten om iets te bereiken, maar sporten om in mijn lijf te zitten.

Wat je ‘voelt’ kan je niet verwoorden. Maar het maakt iets los. En het houdt mij hier.

Waarom 21 dagen? Omdat dit – naar het schijnt – de periode is die je nodig hebt om een nieuwe gewoonte te ontwikkelen. I don’t know, ben er een beetje sceptisch over, maar het is het proberen waard. Want dat ‘voelen’, dat wil ik blijven behouden en niet enkel ‘inzetten’ in periodes van onzekerheid.

7 gedachtes over “Experiment: 21 dagen lang voelen.

  1. Ahh, solliciteren brengt sowieso erg veel stress met zich mee, zeker als je het doet omdat een contract afloopt (en dus niet als je ander werk zoekt, terwijl je nog een job hebt). Ik duim dat je snel iets vindt dat bij je past en je vooral die beschermlaag wat ervan kan schrapen.

    1. Dankjewel voor je lieve reactie 👍👍 morgen een eerste sollicitatiegesprek, fingers crossed en intussen relaxen 🤞😊

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.